Over deze site

De woningmarkt is krap. Dat geldt zeker voor starters: zij hebben het vaak moeilijk om een geschikt huis te vinden dat binnen hun budget valt, of het nou een koophuis of een huurhuis is. Er is vaak echter meer mogelijk dan je denkt. Woningmarktpartijen hebben daarom het initiatief genomen om de website ‘Starten op de Woningmarkt’ te maken. Er is veel informatie beschikbaar voor starters, maar dat staat verspreid over veel verschillende plekken. Het is daarom soms lastig om door de bomen nog het bos te zien. Het doel van deze website is om starters op de woningmarkt één centrale plek aan te bieden waar zij alle benodigde informatie over het huren of kopen van hun eerste huis kunnen vinden.

Daarnaast brengen we elk halfjaar een startersmonitor uit, om inzicht te krijgen in de problemen waar de starter tegenaan loopt. De resultaten van de eerste startersmonitor zie je hier.

Hieronder vind je een overzicht van alle partijen die samenwerken voor Starten op de Woningmarkt en de startersmonitor.

Huurwoningen.nl is een online huurwoningenplatform waar maandelijks ruim 1 miljoen woningzoekenden en woningaanbieders samenkomen. Met marktkennis en ervaring kunnen ze jou helpen bij het vinden van je nieuwe woning. Daarnaast geven ze je inzicht in de laatste trends en ontwikkelingen op de huurwoningmarkt. Op Huurwoningen...

Naar de website van Huurwoningen.nl

De Hypotheker is met zo’n 180 vestigingen de grootste onafhankelijke hypotheekadviseur van Nederland. Sinds 1985 geeft De Hypotheker financieel advies over hypotheken en verzekeringen. Hierbij worden alle geldverstrekkers met elkaar vergeleken, zodat de klant het beste product voor zijn/haar situatie krijgt.

Naar de website van De Hypotheker

Het ministerie van BZK (directie Woningmarkt) is verantwoordelijk voor beleid en regelgeving voor de huurmarkt, de woningcorporaties en de koopmarkt. Doelstelling is om te komen tot een goede werking van de woningmarkt en daarbinnen volkshuisvestelijke doelen te realiseren, bijvoorbeeld inzake de woningbouwopgave, aandachtgroepen en betaalbaarheid.

Naar de website van Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties

Aedes is de vereniging voor woningcorporaties in Nederland. Woningcorporaties beheren 2,4 miljoen huurwoningen, waarin 4 miljoen mensen wonen. Zij hebben de opgave om te zorgen voor goede en betaalbare woningen voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben.

Naar de website van Aedes

De Hypotheekshop is een overkoepelende organisatie van hypotheekadviseurs. De adviseurs van De Hypotheekshop geven onafhankelijk financieel advies. Op basis van jouw persoonlijke situatie, woonwensen en toekomstplannen gaan de adviseurs op zoek naar een hypotheek die bij jou past.

Naar de website van De Hypotheekshop

Huispedia is het grootste onafhankelijke woningplatform van Nederland. Je kunt bij Huispedia terecht voor informatie over woningwaarde en beschikbare diensten. Het doel van Huispedia is om de woningmarkt simpel en transparant te maken. Van nieuwe hypotheek tot de grootste interieurtrends. Van zelf verkopen tot de...

Naar de website van Huispedia

De NVM is de grootste ledenorganisatie van makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen in Nederland. De vereniging is opgericht in 1898 en is gevestigd in Nieuwegein. De NVM draagt zorg voor de belangen van haar leden onder meer richting overheid en politiek.

Naar de website van NVM

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) biedt financieringsoplossingen die maatschappelijke waarde helpen creëren. Dit doet ze samen met gemeenten en andere overheden. De SVn zorgt bijvoorbeeld voor de Starterslening en de Duurzaamheidslening.

Naar de website van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn)

NHG (Nationale Hypotheek Garantie) zet zich in om verantwoorde woonfinanciering voor meer consumenten mogelijk te maken. Het doel van de stichting is bijdragen aan een goed functionerende woningmarkt, zodat iedereen kan wonen in de woning die past bij zijn of haar situatie.

Naar de website van Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Pararius is de grootste onafhankelijke woningwebsite van Nederland. Pararius is niet verbonden aan een brancheorganisatie, wat betekent dat alle professionele aanbieders in Nederland hun woningaanbod rechtstreeks op Pararius kunnen plaatsen. Op het platform vind je daarom een eerlijk, actueel én volledig aanbod van huur- en...

Naar de website van Pararius

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie behartigt de belangen van de (kandidaat-)notarissen in Nederland en zorgt dat zij hun werk goed kunnen doen.

Naar de website van Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie

Vereniging Eigen Huis is de vereniging voor iedereen die een huis heeft of van plan is een huis te kopen. Als onafhankelijke vereniging helpt ze haar ruim 790.000 leden bij het (ver)kopen en het duurzaam en betaalbaar bewonen van hun huis, zonder commercieel belang.

Naar de website van Vereniging Eigen Huis