Welk aanbod is er voor mij?

Weet je ongeveer wat je wil en kan huren? Dan is de volgende vraag wat er beschikbaar is. Dat kan best een uitdaging zijn. Je moet je ruim op tijd inschrijven voor een sociale huurwoning en het kan ook even duren voor je een geschikte woning in de vrije sector hebt gevonden. Je hebt een aantal opties:

  • Via de website van Aedes kun je de woningcorporaties vinden die bij Aedes zijn aangesloten (vrijwel allemaal). Je kunt bijvoorbeeld zoeken op plaatsnaam om erachter te komen welke corporaties actief zijn in de gemeente waar je wilt wonen. Op hun websites kun je zien hoe je je kunt inschrijven en wat hun eisen zijn. Vaak schrijf je je in via een regionaal platform, zoals Woningnet. Houd er bij het zoeken naar een geschikte woning wel rekening mee dat voor populaire wijken en woningen vaak een (langere) wachttijd geldt. Schrijf je dus zo vroeg mogelijk in.
  • Op Funda, VBO en Huurwoningen zijn veel huurwoningen te vinden. Voornamelijk in de vrije sector, maar op de sites vind je ook woningen die binnen de sociale huur vallen.
  • In plaats van zelf te zoeken kun je ook een makelaar inschakelen om je te helpen. Zoek bijvoorbeeld naar een NVM-makelaar met de specialisatie ‘verhuur wonen’, zoek tussen de makelaars van VBO of kijk op de website van Vastgoedpro.

 

Volgende stap: Hoe ga ik het betalen?