“De verkopers gunden het mij als starter meer dan een investeerder die meer bood”

Isaura

Nu ze 28 is, wil ze toch echt op eigen benen staan. Dankzij een aankoopmakelaar en de Starterslening lukte het Isaura uit Vlissingen om een appartement van 73 m2 in Goes te kopen.

“Ik heb me lang georiënteerd op een woning en ben gericht gaan zoeken naar iets voor mezelf toen mijn relatie overging”, vertelt Isaura. “In die zoektocht van een jaar nam ik de laatste maanden een aankoopmakelaar in de arm, omdat ik merkte dat ik zelf overal naast greep. Het kwam vaak niet eens tot een bezichtiging. Afspraken werden afgezegd, omdat een woning al verkocht was. De frustratie liep zo hoog op dat ik iemand wilde die me hielp. Een aankoopmakelaar kost wel wat, maar het levert uiteindelijk ook wat op.”

Woning gegund door verkopers

Voor het appartement dat Isaura uiteindelijk kocht, waren al meerdere bezichtigingen geweest en ook al biedingen gedaan. Isaura: “Ik moest in sneltreinvaart bedenken wat ik wilde en wat ik zou bieden. Ik bood de vraagprijs. Een investeerder wilde het appartement kopen voor meer geld. Met mijn tweede bod iets over de vraagprijs gunden de verkopers het toch aan mij, omdat ze liever een starter wilden helpen. Een fantastisch gebaar, waar ik enorm dankbaar voor ben.”

Zonder Starterslening niet gelukt

“Via mijn aankoopmakelaar wist ik van de Starterslening”, vervolgt Isaura. “Een financieel adviseur vroeg ik me te helpen, want ik vond het soms best ingewikkeld wat ik precies moest aanleveren. Hij onderhield ook het contact met SVn (die de lening verstrekt en beheert namens gemeenten, red.). Ik ben blij dat Goes deelneemt aan de Starterslening, want zonder de lening was het echt niet gelukt om dit appartement te kopen.”

Gespaard voor de bijkomende kosten

Voor de bijkomende kosten die je zelf moet financieren wanneer je een woning koopt, had Isaura flink gespaard. “Ik heb lang bij mijn ouders gewoond en daar dus de tijd voor gehad. Voor zowel de bijkomende kosten als de inrichting van de woning had ik voldoende spaargeld. Daarnaast heb ik geluk met een handige vader en vrienden en familie die wilden helpen met klussen. We hebben wat in de indeling van het appartement veranderd, een kozijn vervangen en de badkamer gestript. Ik heb alleen het stucwerk van de wanden maar hoeven uitbesteden.”

Lees meer ervaringen van starters